Genom ett nyckelhål ser vi ”tusenårsriket” hända.

Om du googlar ”tidens slut” får du mer än en halv miljon träffar. Söker du på synonymer som ”Harmageddon”, ”Jesu återkomst” etcetera har du snabbt mer än en miljon träffar. Människor utanför kyrkorna är mycket upptagna med frågorna medan det innanför kyrkväggarna numera är ganska lågmält. Och vågar någon pastor ta upp ämnet är det numera oftast runt, svalt och allmänt. Frågorna om församlingens uppryckande, domen, Israel, Antikrist, tusenårsriket, en ny himmel och en ny jord specificeras sällan. Resultatet blir att de undrande åker på andra möten, konferenser, bibelkurser och seminarier. Detta är en paradox. Samtidigt som intresset växer minskar förkunnelsen.

Kanske denna essäliknande text kan sporra? 🙂

Det är en vacker söndag i ett okänt år som hör framtiden till. FN s generalsekretare anländer till TV studion som ligger vid den stora satellitanläggningen norr om Jerusalem – en TV kanal som har blivit mer populär än CNN den senaste tiden. Världens alla ögon har varit limmade vid denna TV kanal de senaste veckorna då världsmedborgarna har blivit vittnen till fantastiska händelser.

När FN s generalsekreterare stiger ur den svarta limousinen, utan säkerhetsvakter, strålar hans ansikte mot pressuppbådets personal. FN chefen går sedan med fasta steg in i TV studion för att hålla sitt tal till världsbefolkningen:

”Shalom! Freden har kommit till världen! Den messianska tidsåldern är här. Bakom oss ligger nu de många krigen, terrorn och alla katastrofer som kulminerade med Harmageddon. Tiden med Antikrist som världshärskare var ett hopplöst världssystem som lurade och bedrog en hel mänsklighet och som slutade med total upplösning.

I början av det tredje årtusendet såg den kristna kyrkan en världsvid väckelse som till och med växte starkare och snabbare än hela den samlande världsbefolkningen. Mitt i denna andliga skördetid som saknar motstycke i hela den kristna historien uppstod ”The superman” Han var en briljant politiker som inte bara kunde upprätta ”Romarriket” genom att samla Europa och nationerna runt Medelhavet till en gemensam union. Han förmådde även att få hela världen att knyta banden till hans regeringsmakt och hans nya världsordning. Han lovade och bedyrade att detta system skulle rädda världen från ekonomisk och ekologisk kollaps.

I början av hans korta regeringstid såg det ut som om han verkligen var världens frälsare. Alla följde honom. Han lyckades även med att bringa fred till Mellersta Östern och till och med Israel trodde att han var Messias. Judarna fick bygga sitt tempel på tempelplatsen vid sidan om klippmosken. Där blev det även byggt en katolsk basilika så att alla de tre stora religionerna som tror på en Gud var representerade. Idag förstår vi att han var ett ond varelse med en extrem begåvning. När denna världshärskare hade fått hela makten i sina händer blev han alltmer förändrad till ett vilddjur som skaffade sig monopol på hela världshandeln och ingen kunde köpa eller sälja utan hans märke. Han började förbjuda alla religioner förutom sin egen och han införde på nytt Romarrikets kejsardyrkan.

När Israel upptäckte vad som höll på att hända bröt de pakten med honom och meddelade sitt utträde ur världsunionen. Då vände vilddjuret sitt raseri mot Jerusalem och han började nu mobilisera alla nationernas arméer i syfte att krossa judarna och deras Gud. Trupper från hav, luft och land från alla jordens väderstreck förflyttades på ett sätt som fick både ”Operation Desert Storm” och ”Operation Desert Shield” och alla andra tidigare konflikter att blekna.

Men då hela detta inferno exploderade i ett Harmageddon hände något som många inte trodde var möjligt trots att den kristna kyrkan hade förutsagt det i alla generationer. Hela världen blev förändrad. Jord, hav, luft, vatten, ozonlagret, ljuset, atmosfären. Det var som om en ny energi bröt in i världen. Plötsligt kom han, Messias, som skrifterna hade förkunnat om. Han räddade världen från total förödelse och han grep Djuret och hans falska profet och dömde dem till eldsjön. Han blev även judarnas Frälsare och han räddade Israel från fullständig utrotning. Judarna blev till en början chockade då de fick se att Messias var den Jesus som deras fäder hade förkastat och genomstungit.

Då Jesus satte sina fötter på oljeberget kunde hela världen följa med via TV sändningen och vi hörde hur TV reportern samtidigt läste Bibelns profetior: ”Se han kommer med skyarna och varje öga skall se honom, även de som har genomstungit honom.”

Dagligen rapporteras det nu om miljoner sjuka människor som vittnar om hur de har blivit friska. Vi får uppgifter som beskriver hur det har börjat regna normalt i ökenområden och att gamla sterila marker har börjat blomstra. Vi hör hur hela djurriket är förändrat. Lejon, ulvar och leoparder betar sida vid sida med kalvar, lamm och får. Och det är flickor och pojkar som vallar dem. Ett vaccin mot aids är uppfunnet vilket gör att vi dag kan förklara att aidsepidemin har upphört. Alla atomvapen är förstörda. Militärindustrin är förvandlad till världsomspännande humanitära hjälpinsatser som distribuerar mat till alla fattiga och undernärda. Tidigare anställda inom försvarsmakten är idag omplacerade till jordbruk och matproduktion. Med denna nya världsordningen, den messianska tidsåldern, kan vi nu räkna med en guldålder som varar i tusen år.”

FN s generalsekretare är påtagligt rörd. Han tittar in TV kameran för sista gången och avslutar sitt tal till världsmedborgarna med att citera Ps 72:18 ”Lovad vare Herren Gud, Israels Gud, som ensam gör under! ”

På gjensyn!

7 reaktioner på ”Genom ett nyckelhål ser vi ”tusenårsriket” hända.

 1. Jag ber varje kväll att Han, Jesus, snart skall komma, det är en del av min bön som aldrig saknas. Tänk om man fick vara med om detta snart! Tyvärr (jag är lite pessimistiskt lagd) ska vi igenom perioden innan Tusenårsriket. Den blir inte rolig, avfallet ska bli stort. Må vi alla bevaras så att vi med glädje kan beskåda Fridsfurstens ankomst i förvissning om att vi har kämpat den goda kampen!

  Gilla

 2. Tommy, vad annat att säga än detta: Mycket starkt och talande skrivet!!

  I Bibelns allra sista kapitel läser vi ”Han som betygar detta säger: ja, jag kommer snart! Amen! Kom Herre Jesus!”

  Gud välsigne dig käre broder! Birgit

  Gilla

 3. Alltså…. Det här är bara så bra så jag hoppas denna bloggpost ska få en riktigt stor spridning!
  Kan inte ViD och Dagen också publicera detta?

  Bless igen! Birgit

  Gilla

 4. Mycket bra initiativ.
  Undervisning om Jesu återkomst och den sista tiden ger oss alla en ödmjukhet och en insikt om att detta är på allvar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s