Hur är Satans rike organiserat?

Undertecknad har fått förtroendet att öppna DFM’s KICKOFF den 15-17 januari.

Jag har haft ett eget studium de senaste veckorna om strukturen och språket i Satans rike. Planen är att detta ska bli en predikoserie någon gång, i den närmaste tiden. Men jag lyfter alltså på locket, lite smått, redan på fredag .

Jag inser hur fattig jag har gjort den kristna församlingen genom att inte ge bibelförankrad kunskap om Satans rike, när jag var som mest frekvent i alla skandinaviska länder.

Jag var i princip tyst.

Detta trots att Bibeln är övertydlig i frågan om vilken hearki som råder och hur välorganiserad detta rike är. Jag var givetvis inte ensam om tystnaden. Resultatet är det vi ser; en andligt utarmad svensk kristenhet med ett ledarskap som oftast skjuter talet om änglars och demoners aktivitet helt ut till de yttersta marginalerna. Det är ett smart sätt att stigmatisera kontroversiella områden och samtidigt hänvisa sådant innehåll till källsorteringen; ”överandligt och gnostiskt”.

Jag kommer att peka på att detta förhållningssätt är ett fullständigt obibliskt perspektiv på Satans rike och ett generalfel utifrån den kristna historiens innehåll. Jag kommer, även personligen, peka på hur ignorant och ytligt jag tidigare har sett på dessa enorma krafter och realiteter i mitt eget liv och vilket ohyggligt högt pris jag har fått betala för min andliga naivitet. Att gå Satans ärenden är aldrig gratis!

Tack vare att jag nu har kommit till ett ledarskap som visat på en väg till Guds tron, vidgad förståelse för det andliga kriget som pågår och en hycklerifri syn på människan har jag kunnat resa mig. I min synliga väg framåt och uppåt är det, i stort sett, en enda kategori varelser som mycket avundsjukt och ohälsosamt reagerat på att jag fortfarande finns på mediala plattformar. Dessa stavas; religösa andemakter. Jodå, de finns visst😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s